Vilket jävla bloggtempo jag har, vad händer!


Hemma igen efter en promenad till (mataffären) och det såg inte alltför illa ut. En hel del lera och slam längs gatorna men utöver det verkar området ha klarat sig bra. Det var väldigt mycket folk i och runt affären, de har väl som jag suttit hemma under helgen och vågat sig ut först nu.

Imorgon ska jag nog ta mig ner till stan och se hur det ser ut där. Eftersom jag inte ska jobba passar det bra att gå till banken, hoppas att "min" bank inte är stängd bara.

Nu ska jag kolla på mitt eget filmtips faktiskt :p Maria (inte Mary alltså) efterlyste filmer som skildrar den amerikanska södern och jag tipsade henne om The Secret Life of Bees eftersom att jag läste boken för några år sedan och den var så himla fin. Maria nappade och tydligen var filmen också en hit så jag har tankat hem den nu och ska titta. Har köpt mig lite kakor och annat gott också, det gäller att passa på när man har Marcus-fritt :D


KitKat och grymt goda kakor som ser ut som mini-donuts i vit choklad :D

Klimatkaos


Fick just ett samtal från Anna på jobbet som berättade att det inte blir något jobb imorgon. Vi kommer inte in i huset och tydligen finns det ingen ström heller. Så jag blir alltså hemma imorgon också.

Idag har jag inte hunnit gå ut ännu men tänkte gå och kolla hur det ser ut i området och så måste jag handla. Hoppas affären är öppen som vanligt för jag har inte mycket ätbart här hemma. På videon jag länkade till igår ser man affären vid oss en kort stund med massa vatten och slam framför. Tittar jag ut genom fönstret här ser allt okej ut, vatten på gatan på vissa ställen och lite krossade blomkrukor typ.

Har förstått att det är snöoväder i Stockholm också och flera meter snö?! Låter inte särskilt lockande det heller.. Och så Mamma som är på Teneriffa har också haft regnoväder och strömavbrott.
Vart är klimatet på väg egentligen??

Läskigt!


Jag har som sagt suttit i framför datorn i sängen hela dagen så jag har inte märkt riktigt hur mycket det faktiskt har regnat här. Inomhus har man varit säker (bara läckt in en del vatten hos oss) men ute har det varit översvämmat på gatorna. Främst i stan antar jag eftersom det ligger längst ner så att säga. Vi bor ju lite högre upp mot bergen så blir inte lika fullt med vatten här. Tydligen har bilar kraschat och broar gått sönder. Flygen har varit inställda så M kom inte iväg förrän nyss. Det har alltså lugnat ner sig och nu regnar det inte alls.

Det här är riktigt läskigt. Jag hoppas att ingen vi känner är inblandad, (även om det självklart är sorgligt hur som).

Update:
Kollade runt efter mer info på nätet under kvällen och hittade en hel del artiklar och videos på hur Funchal ser ut nu. Jävligt hemskt och chockerande.

faaen då


Jag har lääänge gått och suktat efter en vit tatuering, dock har jag hela tiden skjutit upp det eftersom jag inte vetat var på kroppen jag vill ha den. Nu hade jag dock, sen jag kom till Madeira, faktiskt bestämt mig för att göra den eftersom det är mycket billigare här än hemma.

Så ser jag det här idag och tydligen har det gått och blivit en ny trend hos kändisar. Damn it! Nu känns det helt plötsligt töntigt och härmapigt att göra det :(

Inte för att någon annan skulle bry sig nämnvärt om vad jag gör eller inte gör men ändå, jag gillar inte att hoppa på sådana trender, speciellt inte när man redan tänkt tanken innan. Jag menar, var det tvunget att bli en trend precis nu? :p Aja, det finns ju massor och massor som har vita tatueringar sen länge så hade knappast varit något unikt i alla fall. Får se hur jag gör nu, jag tycker ju fortfarande att det är skitsnyggt :)

Sluta klaga på SL, ni vet inte hur bra ni har det!


Surfar runt och läser lite favoritbloggar och kan bara konstatera att det mest populära ämnet att skriva om för tillfället är väder. Sådant är även fallet i min blogg.

Ämne nummer två är SL. Jag vill såklart vara som alla andra hemma i Stockholm i det fallet men för att ändå vara lite egen så tänker jag - överraskande nog - hylla SL! Till skillnad från här så var jag aldrig rädd för att bli överkörd av SLs bussar så fort jag tog en promenad hemma. Senast jag åkte med en SL-buss behövde jag heller aldrig hålla mig krampaktigt fast i ledstängerna medan jag försökte hitta en ledig plats. Om jag råkar släppa taget av en ledstång här, bara för någon sekund, så flyger jag tio meter antingen fram eller bak. Detta eftersom att bussen körs i minst 50km/h hela tiden. Jag menar allvar, chauffören struntar helt i att han inte kör en racerbil, han tänker inte sakta ner ett dugg i kurvorna. Han stannar inte ens för att släppa av eller på passagerare, man måste hoppa i farten!

En annan bra grej med SL är tidtabellerna. Det finns oändligt många olika rutter att välja mellan och varje rutt har sin egen tabell. I de flesta fall anpassas även de olika tabellerna efter varandra så att man ska kunna tajma sina resor vid byten. De flesta bussar går minst fyra gånger i timmen på vardagar och minst två gånger i timmen på helger. Här går alla bussar samtidigt och sällan. Har jag alltså missat en buss när jag kommer till en hållplats så har jag troligtvis missat alla. Kan någon här förklara logiken i det? Nej just det, ingen kan engelska på den här ön.

Som ett körsbär på toppen går alla bussar endast en gång i timmen (självfallet samtidigt) på söndagar. Halleluja!


Såhär ser skönheterna ut. Lägg märke till att Volvo är tillverkaren - alltid nåt som gått rätt ;)

Baby when the lights go out


Kul.. Igår sken solen och man trodde att bättre väder var på g. Jag hade planerat en skön lördag med solande nere på Lido. Så vaknar jag av storm och regn som öser ner! Fan också. M har åkt till Lissabon för att spela match och jag ligger här hemma, ensam i mörkret eftersom strömmen gick för några timmar sen :(

Elllleeer?? Haha fan va gött, precis när jag skrev meningen ovan så tändes lamporna! Tack Gud eller vem det nu var som hörde min klagan. Kändes inte särskilt kul när vi varken har ficklampa eller några som helst stearinljus hemma. Plus att kackerlackor älskar mörkret, nyss när jag gick ut i köket hade en sprungit ut mitt på golvet. Jag hämtade hårsprayen men det tog inte alls kål på den, den sprang bara in under tvättmaskinen, fyfan.

Nu kan jag i alla fall ha datorn som sällskap - den höll just på att kola eftersom batteriet nästan var slut. Sjukt tråkigt med allt regn, jag fattar inte varför det aldrig slutar. Aja, skönt med lite vila efter en lärorik arbetsvecka. Vi nya är nu klara med utbildningen och sitter och tar våra egna samtal hela tiden, det är fortfarande ganska läskigt men också kul när man klarar av att lösa kundernas problem på egen hand :) Man behöver fortfarande mycket hjälp men det är ändå det bästa sättet att lära sig, att bara köra på.

Igår var jag på banken och öppnade nytt bankkonto och jävlar vad segt det gick! Jag har tidigare blivit varnad att saker här går långstamt och att man måste tänka lite "mañana mañana" för att orka med det men jag hade inte märkt av det förrän igår. Vi spenderade cirka två timmar på banken och ändå måste jag tillbaka på måndag för att fixa lite mer, känns som ett skämt :p Tur att chefen är schysst och låter oss gå på arbetstid i alla fall (bankerna har endast öppet vardagar till 15).


Bankkortet jag valde haha! Jag skulle få hem det om typ två veckor

Jaha, helgen verkar inte bli så mycket roligare än såhär, jag tror inte att jag kommer palla gå ut eller så om det fortsätter regna och blåsa på det här viset. Får hitta nåt kul att titta på, kanske ska ta mig igenom danska Paradise Hotel? Såg första avsnittet för ett tag sen men orkade inte fortsätta mer med det då :p


Är det bara jag som tycker att deltagarna inte håller måttet utseendemässigt? Både tjejerna och killarna var mycket snyggare i svenska PH.

Jag överlevde!!


Tog just mitt första kundtjänstsamtal! Gaah, läskigt som fan och hyfsad hjärtklappning haha. But I made it! :)

Nu ska jag köra på igen snart.

Peace!

@ work


Sitter på jobbet, har just lite rast. Går ju under utbildning nu och vi håller på med kundhantering för tillfället. Det tycker jag är kul och intressant att lära sig, hur man leder kunden dit man vill och hur man får ut de svar man vill ha. Lite psykologi på det hela ju, vilket jag gillar.

Snart lunch också, får se vad det blir. Egentligen vill jag inte äta ute, blir ju så dyrt i längden när man gör det varje dag men alla andra gör det så då vill man ju hänga med :p Aja, behöver ju inte ta det dyraste.

Blev bio igår, Up in the Air alltså. Den var trevlig, ingen höjdare egentligen men helt okej.

Nu börjar jag så gotta go!

Alla Hjärtans Dag


Idag har jag hittills bara varit sängliggande, fick besked om att det regnade ute i förmiddags så jag har inte haft någon lust att gå upp helt enkelt. Nu kan det ju vara så att det har slutat regna, tänkte faktiskt kliva upp och titta snart. Har inget fönster man kan se ut genom i sovrummet (låter kanske konstigt?) så har ingen aning hur det är ute faktiskt. M har match klockan fyra (oj det är typ snart) så kanske ska knalla upp och kolla. Det är en rätt lagom lång promenad men man blir fan helt slut på vägen dit för planen ligger uppåt om man säger så :p Tar kanske en kvart att gå och oavsett hur sakta man går blir man svettig pga backen..

Senare ska vi till Madeira Shopping igen och gå på bion som vi alltså missade igår. Hyfsat pinsamt för personalen lär känna igen oss och undra varför vi inte gick på filmen igår. Det är rätt litet och troligtvis samma personal i den enda kassan haha. Aja, vi får låtsas att det är normalt beteende i Sverige så känns det nog bättre.

Kanske blir en trevlig middag också, det är ju trots allt hjärtedagen. Inget dyrt dock om jag ska betala själv - är fan pank som en kyrkråtta nu :( Och nej det har ingenting med min shopping att göra, what so ever!

Nu måste jag kliva upp så jag inte missar matchen helt och hållet, PEACE OUT


Sänder ut extra mycket kärlek till er jag älskar idag

Jeansshopping!


Hej bloggöööön ;D

Det blev ingen bio igår utan hemmakväll med godis och film istället. Tänkte köra bio ikväll istället så vi åkte till Madeira Shopping. Köpte biljetter till Up in the Air (som heter någonting helt annat här hehe) med George Clooney klockan 18.50 eftersom vi ville komma hem i hyfsad tid och klockan var ju ändå bara halv sex. Trodde jag.... Tji fick jag när vi sitter och äter och kollar på klockan och ser att den redan är 19!! Jag har alltså sett fel på min klocka så vi missat filmen :p Nu kunde vi ju ha rusat iväg och kollat resten av filmen men kändes jobbigt att stressa ner Big Macen så vi sket i det. Om man ser det från den ljusa sidan så fick vi halva priset och behöver bara betala halva nästa gång också. Det är en riktigt bra grej här, att när man köper en biobiljett så sparar man den för om man går inom 10 dagar igen så får man gå två och betala för en :) Tänkte försöka igen imorgon, vi får la se hur det går.

När vi ändå var i ett shoppingcentrum tänkte jag att det vore ju dumt att inte gå in någon affär liksom så jag smet in på käraste Zara, bland annat, och shoppade loss litegrann :)


Sköna jeansshorts, 26 €


Skitsnygga shorts med hög midja, 20 € på Zara


Grymt snygga detaljer :)


Svart jeanskjol från Pull and Bear på rea, 5 €


Jeansväska , perfekt att ha typ till stranden eller gymmet. Från Pull and Bear, 18 €

Som sagt är Zara nice :) Just det, jag köpte en kofta därifrån igår också. En ljusrosa, sån där utan knappar som Lina gillar ;) Kostade 20 € och är grymt mysig. Nu blir det till att hålla i plånboken en tid framöver.. I och för sig tänkte jag gå till frissan imorgon men det är typ ett måste nu :p

M
har match imorgon, får se om jag ska kolla, det beror på vädret.. Det var fint på dagen idag men när vi åkte hem nyss så regnade det massor :( Nu har vi köpt godis och ska kolla nån film här istället, vet inte vilken det blir. Vill se nånting nytt men tar så lång tid att ladda ner och vet inte om vårt internet pallar att streama så snabbt heller. Ska testa det nu kanske.

Lugn helg för min del nu alltså, hoppas ni har kul där hemma (och såklart Mamma i Spanien)!
Kram på er

Trevlig helg!


Halloj,
nu sitter jag på jobbet och ska strax gå hem. Just nu jobbar jag 8-17 mån-tors och så får vi gå en timme tidigare på fredagar :) Väntar på att M ska komma ner till stan så ska vi hitta på någonting. Trist att bara vara hemma när det är helg, i veckan har jag inte orkat någonting annat efter jobbet hehe. Känns som man kan slappna av litegrann när det är helg.. Annars är det mycket mycket mycket att lära sig här. Jag som inte alls är insatt i telekom-branschen kunde (kan) ju knappt någonting innan jag kom hit och nu ska man kunna typ allt känns det som haha. Förutom allt som har med telekom att göra ska man också kunna svara på frågor om fakturor och jag som knappt börjat betala mina egna har lite halvsvårt att hänga med.. Just nu känns allt som ett virrvarr och jag tror inte jag kan någonting men på tisdag ska vi börja svara på kundsamtal och då måste det sitta helt enkelt.. Okej, allt behöver jag inte kunna men jag måste i alla fall veta var jag kan hitta all information, och bara det är krångligt tycker jag. Aja, vi får se hur det går.. Folk som har suttit här i en månad kan skitmycket och jag kan inte tänka mig att jag kommer känna likadant nånsin men det verkar alla andra tro så vi låtsas som det då ;) Nu blev det här kanske lite rörigt haha men jag är helt lost i pallet just nu så ni får ha överseende med det.


Det där är jag om nån vecka ;)

Nu i helgen är det karnival här och fest i stan i typ 5 dagar framöver. Jag har redan sett massor av utklädda barn och folk går verkligen in för det här, har sett ett par riktigt coola outfits :) Ikväll är det meningen att killarna ska klä ut sig till tjejer och vice versa så det är rätt många på jobbet som ska göra det. Jag känner inte för det så blir en lugn kväll istället, kanske bio eller nåt.

Hoppas alla får en grym helg så får vi se hur ofta jag pallar uppdatera framöver :p Vårt jävla internet vill inte fungera för mig så orkar oftast inte ens försöka.

Kramar!

Trevlig resa till mamma i förväg också, hon ska till Teneriffa imorgon!!

Last day of freedom


Lite dålig update kanske men jag lever, det lovar jag. Igår vad jag alldeles för seg för att orka blogga och idag har jag varit för upptagen med att bara ligga och dega. Det blev ju utgång i lördags och det var ju riktigt trevligt. Började med att möta upp folk från jobbet på FX nere i stan. Sen var vi väl en 10 stycken som satte oss på en gräsplätt och drack drinkar och snackade skit innan vi drog vidare till en bar. När vi kände oss klara där gick vi längs havet till en klubb som hette Molhe som man åker upp till via hiss, jättefin utsikt var det :) Folk droppade av och vi stannade inte länge där utan gick vidare till Jam som blev sista stoppet. Blev ett par drinkar och dans innan jag tackade för mig och drog hem. Kom väl i säng vid 5 - halv 6 sådär och sov nästan tio timmar, skönt. Kameran ligger på andra sidan rummet så orkar inte kolla om jag tog några bra bilder, ni får se sen i så fall.

Igårkväll blev jag skickad till Sa (närmaste mataffären) för att handla godis och när M kom hem strax efter midnatt blev det film (Kopps) och en massa gott. De har inte plockgodis här men rätt okej är det ändå :p Vi brukar köpa typ chips, massa choklad och så har de underbara chokladdonuts<3 Sitter faktiskt just nu och snaskar på en haha.

Imorgon börjar jag ju jobba så önska mig lycka till. Det ska nog gå bra det där, är bara orolig för att det ska vara supertråkigt.. Aja, det märks väl av. Klockan 9 börjar jag i alla fall så nu måste jag se till att lägga mig i tid också.

På återhörande! Ciao

Jag är sämst


Nu har det fan varit soligt typ hela dagen och vad har jag gjort då?? Jo, jag sov till 12 sen har jag inte gjort någonting i princip. Spelat kort typ. Fan jag som vill ha färg, så går jag inte ut i solen.. Grejen är den att jag vill ha trädgård eller balkong så man kan ligga och steka. Har ingen lust att gå ut på promenad bara för det är sol, känns inte som jag blir så brun då :/ Aja, får ta tag i det där snarast, annars blir det solariet för jag är vit asså..

Nog om det. Nu har M just åkt på bortamatch i Lissabon igen så jag är själv hemma. Ska nog ta och gå ut lite snart och handla och sådär. Kanske borde laga någon form av mat liksom. Sitter och käkar godis som Mamma skickat ner, mycket uppskattat här :D Ikväll kan det bli fest hos samma tjejer som förra helgen men får se hur jag gör med det. Kanske dags att inviga klubbarna här nere och se om det är något att hurra för.

Igår var vi på tacokväll hos Kim och Linn (de jobbar på mitt jobb). Jättetrevligt och gott :) På hemvägen fick vi låna Kims Mazda så nu har jag åkt bil här också :p Det är lite halvläskigt, både för att vägarna här är skitsmala jämfört med hemma och för att alla kör som biltjuvar. Vi klarade oss hem i alla fall så var inte oroliga ;)

Nej nu räcker det. Trevlig helg på er och tjing tjing!

Lite Shopping


Var alltså och handlade i Forum igår. Det fanns en del trevliga affärer men jag kan ju inte köpa allt :p Som vanligt finns de finaste sakerna på Zara och en klänning och ett par skor fick följa med hem därifrån :)


Klänningen var på rea, 6 €, väldans billigt!


Skorna kostade 45 €. Kanske inte lika billigt men billigare än hemma :)

Forum


Okej, väderflicka är nog ingen yrke för mig. Jag hade helt fel om vädret, det har regnat hela förmiddagen. Ännu en innedag då.. Borde kanske städa lägenheten men känns trist att behöva göra det själv :p Jajja, tråkigheter att blogga om.. Imorgon ska vi åka till Forum, ett shoppingkvarter som jag inte har varit i än så det blir nog skoj.



Har inte så mycket mer att berätta just nu :p Blir mycket nätsurfande just nu, skönt med internet när vädret suger. Har kollat några Paradise-avsnitt och fixat lite filmer :) Har kollat alla Pirates-filmer och igår såg vi Yrrol hehe. Ska nog se en ny film ikväll, en thriller/skräckis - A Perfect Getaway.

Lillördag


Kom på att jag kan visa min ring som jag köpt här :)


Riktig bling-bling ;) Kostade ca 8 € på rea om jag inte minns fel..

Tänkte också bjuda på en bra partylåt, bara för att det är lillördag liksom :D
LMFAO - Scream My Name

Backträning


Äntligen uppehåll från regnet :) Molnen ligger fortfarande väldigt lågt men det har varit rätt soligt idag ändå. Skönt att kunna vara ute lite innan man sitter fast på jobbet..

Jag kom just in från en långpromenad, en liten upptäcktsfärd blev det. Innan har jag bara gått nedåt kan man säga, mot stan men idag ville jag se hur det såg ut uppifrån. Backarna gör väldigt bra för låren och rumpan kan man ju säga, känner mig rätt mör efter nästan 2 timmars gående. Skönt också att det är ljust som på dagen nu klockan sex (ligger ju en timme efter Sverige) och att man kan gå ut utan jacka. Hemma blir det väl nästan mörkt vid tvåtiden eller? ;p



Fortfarande mörka moln men man ser lite blå himmel ;)


Fin utsikt ner mot havet


Ser rätt coolt ut när husen ligger nästan ovanpå varandra

Nu tänkte jag hoppa ner i badkaret med boken jag läser, Hypnotisören (ett bra boktips för övrigt om man gillar svenska deckare). Borde ha läst ut den för länge sen men hatar när bra böcker tar slut :p Sen har jag inga fler böcker med mig så någon vänlig själ kanske vill skicka ner en till mig?

Kram på er :)

Översvämning!


Jahopp, regnet har öst ner konstant sen igår.. Blev inget stan, utan gick till affären och handlade sen fort hem igen :p

Som rubriken avslöjar hade vi lite översvämning här hemma igår kväll.. Efter maten kollade vi på Pirates of the Caribbean (den första) och sen skulle M gå ut i köket och upptäcker att det är heelt plaskvått. Någon (inte jag iaf) hade tydligen glömt att stänga ett fönster i vardagsrummet så det var som en liten sjö i halva lägenheten. Kul kul.. Det var bara att ta fram handdukar och börja torka, ingenting man vill göra mitt i natten direkt men vad ska man göra. Fortfarande blött idag och golvplattorna ser halvt fuktskadade ut också..hoppas det torkar. Vi upptäckte även att det läcker in under nästan varenda fönster, så vi måste ha handdukar där också. Kan det bara sluta regna eller??


Massa vatten på gatan, man blir inte direkt sugen på att gå ut..



Okej, skitdålig bild men man ser hur lågt molnen ligger över bergen. Rätt coolt men tråkigt :p

Nu har jag just käkat tacorester och tänkte nog börja kolla på alla Paradise-avsnitt som jag missat. Tack vare vissa idioter som skriver på Fejjan om vilka som åkt ut så vet jag lite för mycket men långt ifrån allt så det ska bli skoj hehe ;)

 

Har några random bilder som jag inte lagt upp, så jag gör det nu:


Bild från när jag var på Lido. Inte så kul väder tyvärr


På sommaren är det säkert riktigt nice :)


Jag gick förbi en fin park med massa turister. Vet inte om det är nåt speciellt med den hehe :p


Maritimo möter nåt annat lag från ön (jag har som vanligt sjukt bra koll)


Hörna

 

Det var allt för nu, vi hörs!
Kram

 

Internet!


Yes! Äntligen kan man gå in på nätet hemma igen :) Grymt skönt med obegränsat surfande, lär bli en del streamande, till exempel har jag inte kunnat se Paradise Hotel sen jag åkte från Sverige :O

Helgen då, ja, det blev party i lördags för min del. Åkte först till de svenska grabbarna och hängde där ett tar innan vi drog till en tjej som firade födelsedag. Hon (och typ alla andra svenskar som var där) jobbar där jag ska börja nästa vecka så det känns bra att ha bekantat sig lite med dem. Det var en trevlig kväll, dock kände jag mig inte så jättepigg (har ju inte druckit på ett tag så tål inte så mycket haha) så jag följde inte med ut, utan drog hem vid tvåtiden. Hade ingen lust att bli packad bland folk jag inte riktigt känner så känns som ett bra beslut :p Väldigt schyssta taxichaufförer har de här i alla fall, eller jag hade turen att få åka med samma kille dit och hem. Han gav mig ca 20 kronor rabatt vid varje resa haha, så det var som att han dricksade mig istället för tvärt om :) Tråkigt nog tog jag inte med mig kameran till festen så har inga bilder därifrån. Jag har överhuvudtaget varit dålig på att ta kort på senaste så har inte så mycket att visa.. Får bättra mig!

Igår spöregnade det typ hela dagen så det kändes okej att stanna i sängen och käka chips :p Idag verkar det vara lite bättre väder så vi ska snart gå ner på stan och kolla runt lite. Skulle vilja köpa ett element för det är skitkallt i lägenheten, kallare än utomhus - inte okej :S Ska spana in en frisör också som tjejerna i lördags sa skulle vara bra, jag är i desperat behov av en hårfärgning/slingning.

Aja, gotta go. Vi höres :)


Update: Nu spöregnar det igen :( Får se om det blir stan eller bara gå och handla tacos :p

SENASTE

KATEGORIER

ARKIV

LÄNKAR

Design och kod av Chribba, Chribba.se.