Lugna gatan


Idag är en mycket lugn dag på jobbet, inte många kunder som ringer in. Kundtjänsten jag sitter på har försökt få ner väntetiden för kunderna under 1 minut ett bra tag och nu för första gången är vi riktigt nära. 1.02 ligger vi på för mars månad, rätt sjukt jämfört med typ Telia, Tele2 eller ComHem där man får vänta myyycket längre oftast. Hamnar vi under minuten nu så får vi 50 € extra i bonus så vi försöker kriga ner det. Svårt bara när det inte ringer så mycket.. Jajja vi får se hur det går, vi har idag och imorgon på oss. 
   
I helgen tog jag det bara lugnt, solande en del och var ute och käkade middag med Anna och Sofia medan Marcus var ute och festade hela natten haha, kul med ombytta roller där.

Helgen som kommer blir långhelg då vi är lediga fredag och måndag. Förhoppningsvis blir det soligt då vi ska på ötur på fredag. Planen är att hyra bil och åka upp i bergen eller nåt och se oss omkring. Jag har ju inget körkort tyvärr så får försöka göra nån annan nytta, typ dricka poncha och heja på dem andra som kör ;)

Är även sugen på båttur på måndag eftersom M nog är ledig då också så ska kolla upp priser och tider på det. Får se vad helgen mer bjuder på helt enkelt, ska väl hinna med lite party också tycker man :)


Googlade Madeira Island och fick upp denna bild.. Vet inte om det är riktigt så fin utsikt uppe från bergen men man kan ju alltid hoppas....

Hoppas ni får en fin påsk och massa gott påskgodis från påskharen! Jag väntar med spänning för att se om det kommer nåt ägg till mig haha :D

Min frukost



Såhär börjar jag min lördag. Köpte ett kilo jordgubbar igår, en del är fortfarande lite hårda, det är inte sommar än. Men gott är det iaf vill jag lova!

Solen skiner och det blir nog en promenad ner till tjejerna för att sola. Egentligen hade jag och Sofia tänkt gymma imorse men båda bangade haha. Jag gymmade första gången i torsdags och har hyfsad träningsvärk nu. På måndag har jag bokat in introduktion med min PT, då ska vi väga mig och kolla hur mycket fett jag har som ska brännas bort haha!

Trevlig lördag mina vänner, kram.

FREDAG


Wiiee fredag!! Känns extra skönt med helg nu när solen (förhoppningsvis) verkar ha bestämt sig för att stanna. Helgen bjuder på lite tacos som vanligt sen verkar den bli lugn. Om det är sol ska jag till Anna och Sofia för att sola vid deras pool, snällt av dom :)

Sen hoppas jag på lite Poncha på lördag, eller i alla fall Poncha Maracuja, en lite snällare version blandad med passionsfrukt, mums!


Madeira är känt för sin poncha och den är allt bra stark :p

Trevlig helg vänner! Puss

Ni kan börja förbereda er nu!


24 maj - 13 juni har jag semester!

Jag ville egentligen ha semester så det kanske skulle vara lite mer sommar när jag kom hem men det var några andra som valde det före mig :( Ingen fara på taket, vi får fira Angie i förskott och majbarnen i efterskott, huvudsaken är att jag får komma hem och att ni är beredda då! Inte en lugn stund ska jag ha, varje dag ska det vara planerat nåt skoj :)

Back to work now - Ciao!

Min helg


Så var det söndag igen, tiden går ju faktiskt sjukt fort här.. Denna helg har gått i dansens och alkoholens tecken, utgång fredag och lördag och tro mig eller ej men det har inte hänt sen jag kom ner! Dålig som jag är har jag kanske tagit totalt fem bilder i helgen och ingen av dem var tillräckligt bra för att lägga upp haha ;)

Fredagkvällen började med gemensam bussresa med kollegorna från jobbet till den närmaste staden efter Funchal men jag har glömt vad det heter där uppe.. Middag på en helt ok restaurang (fri bar) och sen bowling som faktiskt gick hyfsat med tanke på de tunga kloten (fri bar). Vårt lag vann inte direkt men vi hade iaf jävligt kul :) En kul grej var karaokebaren som ligger bakom bowlingbanorna om man går genom en bakdörr. Känner man mig vet man att jag ställde upp och du behöver inte skämmas Linis jag gjorde självklart succé! Vidare med bussen sen till Mojjans där karaoken fortsatte och sen en kort promenad till Cool där jag dansade tills fötterna inte pallade med klackarna längre. Hem till Marcus som låg och sussade, han har inte gjort många knop denna helg hehe.

Lördagen då, vaknade rätt tidigt (typ 10) och såg att solen sken. Trots att jag egentligen bara ville lägga mig under täcket och somna om tog jag en handduk och min bok och satte mig utanför huset i solen, riktigt skönt! Hann dock inte steka så länge innan M knallade in efter träningen. Vi gick och köpte frukost på och sen blev det skugga. Efter lite kortspelande gick jag iväg för att kolla handbollsderby i Gamla Stan med Anna och Sofia. Maritimo (som Danne och Emil spelar i) förlorade, inte oväntat mot topplaget Madeira SAD. En burgare på Donken sen drog vi till tjejernas lya och blandade drinkar. Jag introducerade drickleken 15 för dem och efter ett tag var vi på g alla tre :) Knallade ner till Ponchabaren och mötte upp grabbarna sen tog vi taxi och hämtade upp Linn sen vidare till Molhe där det var bra drag. Vid fyratiden tänkte jag börja dra mig men icke, vi var tydligen tvungna att gå förbi Jam också. Jag är inte svårövertalad men vid sex kändes det lagom och de flesta av oss svennar drog hem. Lyckad kväll med härliga människor :)


Grym utsikt från Molhe. Inte den bästa bilden men orkade inte googla mer.

Idag är det jag som agerar hemmatoffel och ligger med datorn på magen medan Marcus är hos Boråsarna och lirar fifa eller poker eller vad det nu var... Jag laddade just ner Revolutionary Road så ska antingen se den eller Pulp Fiction. Kanske orkar gå till Sá och handla nåt gott fast jag egentligen han godisförbud..får se.

Långt inlägg om min helg, vi får se om veckan nu blir mer händelserik. Rätt stressigt på jobbet då vi är inne i en fakturaperiod och kunderna ringer som galningar och klagar över dyra räkningar.

Helgens bästa: Jullan har skaffat facebook! Så lägg till henne nu och säg grattis i efterskott som jag gjorde igår (hon fyllde i torsdags och jag hade full koll på det!)


Jullsyhoe!

19 € x 3 = billig shopping!



Vanliga ljusa jeans, lagom tighta :) Från Zara


Ballerina från Bata. Har haft dem en gång när jag gick till affären och fick då direkt skavsår :( Får försöka mjuka upp dem i hälen eller nåt så jag kan ha dem, de var ju så billiga :p


Tygsandaler från Zara, riktigt snygga på och även sköna :)

Nu ska jag ta mig till och handla lite tillägg till våra tacorester. Idag blir det alltså tacos för fjärde gången på en vecka haha. Varför inte, vi gillar ju tacos :) Imorgonkväll är det middag och bowling med jobbet som gäller. Det är fri bar så vi får se hur kvällen slutar! :D Nån av er som ska göra nåt kul denna helg?

Bilder!


Här följer lite bilder från när Nettan var här:


Nettan och jag på hennes favvorestaurang. Här åt vi alla tre pasta med skaldjur, väldigt gott!


Marcus älskar att vara med på kort...


Här på en grymt bra sushirestaurang. Buffén är fantastisk


På rullbandet längs bordet kommer sushibitarna åkande. Bara att ta de man tycker ser goda ut


Förutom sushin ingår dessa små rätter med kött, kyckling mm i buffén, mums! All denna mat, så mkt man kan äta, kostar ca 13 € per person, galet billigt också ju :)

Finally!


Denna vecka har jag införskaffat lite saker som jag behövt en längre tid. Har köpt nya sandaler i tyg från Zara som är grymt snygga :) Så kanske Linas sandaler inte kommer bli totalt utslitna... Igår var vi i Madeira Shopping för lite bio, Alice in Wonderland i 3D blev det. I väntan på M gick jag runt lite i affärer och det blev ett par jeans, äntligen, korta leggings och en t-shirt. I like to shop! But wait, there's more.. I måndags hade jag tänkt gymma men nehe, gymmet har ännu inte öppnat efter översvämningen, trist :( Gick istället mot Forum och tänkte spana in frisören efter mycket om och men. Jag hittade dit och jahopp de hade en tid för mig direkt så det blev massa blonda slingor och en trimmning av topparna. Skööönt, nu är jag mig själv igen ;) Rätt billigt jämfört med hemma också, 87 € totalt. Salongen heter Angels och jag blev väldigt nöjd.

Nu ska vi strax börja jobba och hjälp det känns som det kommer bli en stressig dag. Om det kan jag berätta mer senare. Gotta go! Puss

God morgon George!



Varje gång jag går till jobbet önskar George Clooney mig god morgon, riktigt uppiggande faktiskt!

Nu: Ska ta ett bad för första gången sen vi fick varmvattnet tillbaks (annars badar jag typ varje dag), ska bli grymt skönt. Sen blir det fredagstacos! Ska också se till att blogga om den fantastiska sushi-restaurangen vi var på igår när det var Nettans sista kväll. Imorse strax efter 4 åkte hon iväg till flygplatsen. Det har varit jättekul att ha henne här, det har gått jättefort men hon är ju alltid välkommen tillbaks :) Liksom alla er andra, när ska ni komma ner och hälsa på egentligen?? ;)

R.I.P LIDO


Jag och Nettan gick ju häromdagen på promenad ner till Lido för att se hur det såg ut. Bilderna talar sitt eget lilla språk, det lär ju inte öppna på minst ett år i alla fall..


Hela bassängkanten ut mot havet är raserad


Förhoppningsvis kommer de ha öppet så att man ändå kan sola på anläggningen och bada i havet där rakt fram till vänster på bilden.


Här är Nettan på terassen till restaurangen ovanför

Inget gott som inte för något ont med sig!


Idag har det regnat hela dagen nästan, trist. När jag kom hem fick jag däremot en glad överraskning när mitt bankkort äntligen kommit hem! Jag beställde ju ett för nästan 3 veckor sen och på banken sa de att det skulle ta 2 veckor. Svenne som jag är litar jag ju på det men saker är inte riktigt som hemma när det gäller tidspassning här. I alla fall är jag glad att ha fått kortet nu :)


Är det inte vackert så säg?

Jag kan inte vara helt utan problem såklart så när jag ska logga in på internetbanken och föra över pengar som jag lånat av Mamma visar det sig att mitt konto är spärrat. Jippi. Ringde banken och fick veta att det var en knepig situation och de skulle kontakta min bank och sen ringa tillbaks till mig när de vet mer. Så sorry Mamma du får vänta lite till på dina pengar...

När vi ändå snackar om hur segt allt går här så kan jag ju berätta att vi har väntat på en kille som ska fixa vår gas sen i måndags. Gasen går nämligen inte att tända så vi har inte haft varmvatten sen i lördags. Duscha kallt - åh vad skönt. Eller inte. Nu ringde hur som helst snubben som ska fixa detta idag och sa att han skulle komma vid halv 8 ikväll. Nu är klockan halv 9 och vi väntar fortfarande. Eftersom någon måste vara här och släppa in honom har vi inte kunnat gå ut och käka middag än så vi hungrar snart ihjäl :(


Såhär ser den vackra skapelsen ut som gör att vi får varmvatten. Riktig snygg möbel att ha i köket...

Nu tror vi att snubben kan vara på ingång, såg en gubbe gå mot vår port...Kan ju iof vara nån annan men vi håller tummarna, så vi kan få gå och käka middag på Nettans favvoställe. Vi åt där i söndags också, och jag tog pizza och de andra pasta. Nettan bjöd på allt, hon skämmer verkligen bort oss båda två när hon är här. Hon har köpt en massa grejer till lägenheten som vi inte ens tänkt på att vi behöver. Bland annat en tvättkorg, torkställningar, papperskorg och frukt! ;)

Plötsligt händer det!


Igår var vi i Madeira Shopping och käkdade middag och gick på bio. Vi såg It's Complicated med Meryl Streep, Alec Baldwin och Steve Martin. Den var rolig och bra :)

Innan filmen strosade vi runt lite blank butikerna och gick in på Zara för att hitta en kofta till Nettan. Medan hon kikade runt passade jag på att smita in i en del av butiken som jag knappt hunnit gå in i. M stoppar mig alltid halvvägs :( Såklart jag hittar det jag letar efter i flera veckor! Jag visste väl att de fanns på Zara! Ett par sjukt fina sandaler :D Och en av de bästa grejerna med dem var att de bara kostade 19 €! Shihuu :)

Nej nu måste jag jobba! Får se om jag lägger in nån bild ikväll!

PUSS

Solen är här!


Det verkar som att Nettan kom med fint väder! Både igår och idag har det varit uppehåll och mer sol än vad jag sett sen jag kom hit. Nettan kom ju i fredags kväll och hon hade med sig massa bra grejer till oss. Jag fick kläder som Lina gett henne, bland annat skickade hon med hennes sandaler och det var perfekt nu när det just blev sol :) Gör det något om de blir lite slitna Linis?

Igår gick jag och Nettan på promenad ner till Lido (bad- och solstället) för att kolla in hur mycket skador det blivit efter katastrofen. Jag trodde inte det var så farligt men hela bassängkanten ut mot havet hade gått sönder och det kommer inte lagas i år i alla fall. Väldigt synd, det finns inte så många publika badställen och på sommaren brukar det tydligen krylla av folk där. Man får ta och söka upp något annat ställe när det blir varmt för sola och bada vill man ju göra!

Nu sitter jag på jobbet och ska strax gå och jobba. Jobbar kvällspass denna vecka, 10-19 och det är rätt skönt eftersom man får sovmorgon och jag kan gå till jobbet i solsken :)

Hoppas att vädret håller i sig här och att det vänder hemma i Sverige också, för er skull <3

Helg


Så var ännu en vecka med jobb slut. Vädret har varit helknäppt hela veckan, det är sol regn sol regn sol regn och det har till och med haglat en gång! Sjukt. Igår efter jobbet blev det tacos och sen massa gott framför Sagan om de två tornen. Jag har aldrig lyckats se alla tre Sagan om ringen-filmerna utan att somna. Jag har filmen i tre delar på datorn och vi såg första, sen pallade jag inte mer. Det är helt enkelt inte min grej och jag fattar inte hajpen, trots att typ hela världen är emot mig i den frågan.


Legolas och Aragorn som ska vara hunkarna i filmen. Helt okej men inga tiopoängare direkt..

Idag skiner solen fint och man borde egentligen vara ute. Istället har jag tillbringat dagen inomhus. Vaknade vid tolvtiden när M kom hem från träningen, han blev inte kallad till matchen i helgen så han blir hemma vilket iaf för någonting gott med sig eftersom han får vara hemma när Nettan kommer. Vi såg klart Sagan om de två tornen sen var det städdags. Det var bra längesen vi städade ordentligt och nu kändes det som ett måste eftersom vi får besök. Så nu är man allt mör efter dammsugning och golvtvättande.

Ikväll ska vi på tacokväll hos Emil och Danne och det ska bli skönt att slippa diska själva haha ;) Nej men det ska bli trevligt även om vi nog inte hinner stanna så länge, då Nettan landar strax efter 23 ikväll.

Hoppas ni får en trevlig helg folks! Ciao

Besök!


På lördagkväll får vi fint besök av Ms moster Nettan :) Det var extra längesen hon och jag sågs så det ska bli kul att träffa henne. M ska på match i Lissabon (troligtvis) så det blir jag som får ta emot henne. För hennes skull hoppas vi lite extra på fint väder under tiden hon är här då, även om det såklart är bättre än i Sverige. Jag kan tänka mig att alla ni svennar är rejält trötta på snön nu.

Idag anlände förstärkning till Frontline (avdelningen jag sitter på) i form av tre killar från Vadstena. Jag har inte ens hunnit hälsa på dem än, de är på utbildning just nu så får ta och göra det sen. Hoppas de är trevliga!

Igår var vi som sagt på bio i Madeira Shopping och jag köpte mig även en svart kofta från Zara, blev en likadan som jag har sedan innan (fast den är ljusrosa) för ca 20 €, väldigt värt :)

Nu ska jag farma lite innan det är dags att jobba igen. Ikväll blir det en lugn hemmakväll med filmtittande tror jag.

Update: Träffade just killarna :p Verkar väl trevliga, har inte bytt många ord med dem men har i alla fall hälsat nu hehe.

God Morgon!


Idag är en bra dag! Som Angie skulle ha sagt :D

Jag har just satt mig vid en av de två surfdatorerna på jobbet och dricker min kaffe och käkar banan till frukost. Älskar att jag promenerar till jobbet, man vaknar till på ett bra sätt och nu känner jag mig knapp ett dugg trött! Skönt också att komma lite tidigt till jobbet så man kan ta det lugnt. Happ, nu tände de just lamporna så mysstunden är iaf över :p

Var på bio igår och såg The Spy Next Door med Jackie Chan och några sjukt söta och duktiga ungar! Den var rolig och lättsam, skönt när man är på det humöret :) Det blev faktiskt bio i söndags också, då såg vi Shutter Island med Leo DiCaprio efter att Jesper tipsat om den. Den utspelar sig på en ö där ett mentalsjukhus för brottslingar ligger och redan där blir man ju intresserad. Den var också riktigt bra, min typ av film :)

Nej nu är det dags att ta mig till min plats och sätta igång alla program och webbsidor jag måste ha uppe för att göra mitt jobb. Hoppas ni får en fin dag hemma! Kram på er

RIP Skinnjackan


I'm sad :(

Min skinnjacka är lost. Glömde den på herravdelningen på Zara och nu har någon lycklig själ tagit med sig den hem (alternativt har personalen trott att den var skräp och slängt den). Hur som helst är det med oerhörd sorg jag skriver detta. Om någon känner sig manad får man skicka ner en jacka till mig så jag slipper frysa om kvällarna.

Kram

SENASTE

KATEGORIER

ARKIV

LÄNKAR

Design och kod av Chribba, Chribba.se.